HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

A nemzeti béke egyik záloga, hogyha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát!

2016.10.12. 14:33 de Karatna

Minden olyan etnikum, amelynek eredettudata, történelemtudata, etnoszociokultúrája, --mint egykoron honosodott kisebbség-- eltér a többségi államalapító etnikumétól..., azzal semmiféle etnogenezisbeli közössége nem volt, az ilyen csak gyengíti a nemzeti kohéziót. Különösen ez akkor válik kritikussá, ha a kisebbséget alkotó etnikumoknak egyébkén van saját nemzetállama. Lehet egyéneket kiemelni példaként, de az itt előadott megállapítást a történelem folyamatosan bizonyította és bizonyítja.

Idézet :Ze'ev (Vladimir) Jabotinskytől (Zsabotinszkíj) ( זאב ז'בוטינסקי‎‎)
"Egyes etnikumok szellemi mechanizmusai különböznek egymástól. Ennek semmi köze ahhoz a kérdéshez, hogy léteznek-e tiszta etnikumok. Természetes minden etnikumnál volt valamiféle keveredés egy másik etnikummal. Ez a kevertség, azonban mindig más és más!
A szellemi mechanizmus etnikumonként változik; az intelligenciaszint, az új tapasztalatok keresésének erősebb vagy gyengébb vágya, az a hajlam, hogy belenyugodjunk a fennálló helyzetbe, az új felfedezésekre hajtó bátorság, a kitartás, vagy –éppen ellenkezőleg– az első kudarctól elbátortalanodó jellem: mindezek az adott etnikumok egyik jellemző produktumai. Minden sajátosan egyedi etnikum nemzetté akar válni.
(Ez a magyar történelem egyik kálváriája.B.K.A.) Azaz, minden etnikum gazdasági, politikai és szellemi környezetet próbál teremteni magának, amelyben minden részlet sajátos gondolkodásból ered, s ezért megfelel sajátos ízlésének is. Egy adott etnikum ilyen környezetet csak olyan országban hozhat létre, ahol Ő AZ ÚR (!) Ezért fokozatosan megpróbál környezetéből kiemelkedve úrrá válni és más etnikumok fölé kerekedni. Minden etnikum egyszer állammá kíván válni, mert csak saját államában érzi magát jól!"

Ezeket a törvényszerűségeket a magyar etnikum saját rovására és vesztére nem vette és most sem veszi figyelembe, ezért évszázadok óta erodálódik!

" EGY NEMZET LÉNYEGÉT AZONBAN, SAJÁTOS JELLEGÉNEK ALFÁJÁT ÉS ÓMEGÁJÁT SPECIFIKUS FIZIKAI MINŐSÉGE, ETNIKAI ÖSSZETÉTELE ALKOTJA." (Ze'ev (Vladimir) Jabotinsky) A történelem transznacionális tényezői (korábban a Habsburgok), most aktuálisan a multinacionális nagyvállalatok politikusként felfogadott lakájai azért törekednek a multikulturalitásra, Európa totális mozaikszerű multietnicitására, hogy ezzel aláássák a térség társadalmi békéjét. Csökkentsék az emberek közötti moltietnicitás miatt kialakuló bizalmi indexet, ennek hatásaként ne tudjanak olyan egységes társadalmi mozgalmak kialakulni, amelyek képesek lennének ezeket az erőket elsöpörni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3311799125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása