HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

Kivezető út és megoldás a magyarországi zsidóság frusztrációira.

2016.10.12. 11:30 de Karatna

2014. február 15., 23:12

A zsidó értelmiség, történelminek mondható és szinte patológiás nonkonformizmusának pszichés gyökere van.
Azáltal, hogy a magyarországi zsidóság nem a világegyetem teleologikus szerkezetében számára kijelölt helyén, Erec Jiszráélben, hanem idegen környezetben él, ezért frusztrált. Környezetüket "izgága forradalmiságukkal" terhelik meg. Különféle nyilvános vagy titkos szerveződésekbe tömörülve valami ellen mindig szervezkednek, valaminek mindig nekifeszülnek. Számukra nem tetsző környezetet és politikai és társadalmi jelenségeket és azok szeplőit nagy tehetséggel gúnyolják, csúfolják, gyalázzák. Ilyenkor környezetüket demoralizálják és hajlamosak a destruktivitásra.
VAJON MI ENNEK AZ OKA?
Minden etnikum, így a magyarországi zsidó etnikai, vallási és történelmi eredet és sorsközösség saját gazdasági, politikai és szellemi környezetet próbál teremteni, olyant amelyben minden részlet sajátos gondolkodásból ered, és ezért megfelel sajátos ízlésének is.
A magyarországi zsidó etnikai, vallási és történelmi sorsközösség a maga számára optimális környezetet csak olyan országban hozhat létre, ahol saját maga az úr! Ezért fokozatosan megpróbálnak más etnikumok, így a magyarság fölé kerekedni, és környezetükből kiemelkedve, környezetük gazdasági, politikai, kultúrális élete fölött úrrá válni.
A magyar nép és Magyarország, —bármennyire is törekszenek erre—, nem ilyen hely, ahol ezt tartósan sikerre vihetnék! Ez a feszültség legfőbb forrása!
A magyarországi zsidóság jelentős része levált a tradicionális zsidó kultúráról, de az őt körülvevő magyar nemzeti szellemmel nem tudott azonosulni. Azon egyszerű oknál fogva, mivel ez a nemzeti szellem nem az övé. Ez érthető, hiszen a zsidóság történelmi sorsközösségének történelemtudata, –így a Magyarországon élő zsidóság történelemtudata is– egyedi és egészen más történelmi, kultúrális gyökerekkel rendelkezik, mint a körülötte élő magyarságé. De ugyanakkor saját nemzeti szellemének megélésére és annak fenntárására a magyarországi zsidóságnak is van egészséges igénye .
Asher Zvi Hirsch Ginsberg, azaz Ahad Ha'am (héber fordításban, írói álnevén "egy a népből") http://en.wikipedia.org/wiki/Ahad_Ha%27am, ezt a problémát pontosan kifejtette. Vagyis azt, hogy a zsidóság saját nemzeti szellemének, ha úgy tetszik egészséges nacionalizmusának megélésére saját állama nyújthatja a leghitelesebb, de egyben legbiztonságosabb környezetet.
(http://books.google.hu/books/abou /Nationalism_and_the_Jewish_Ethic.html?id=ezExAAAAIAAJ&redir_esc=yszerk. Hans Kohn New Jork,1962. 74-75 oldal.)
Egy olyan zsidó állam, amely követi más államok mintáját.  Állami berendezkedésében, társadalmi strukturáltságában nem különbözik azoktól. Olyan állam, ahol a zsidóság teljes életet élhet saját népétől, etnoszától körülvéve. Ezáltal saját hazájában, nemzetállamában és otthonában találhatja meg mindazt, amit a történelme során évszázadokon keresztül csak másoknál láthatott, méghozzá csábítóan, de évszázadokon keresztül elérhetetlenül. A magyarországi zsidóságnak végre el kellene jutni egy paradigmaváltásig.
A magyarországi zsidóságnak, mindazoknak, akik nem tudnak megbékélni a magyar nemzeti szellem prioritásaival, a magyarság történelemszemléletével, és történelemértékelésével, politikai irányvonalával, tehetségüket energiájukat nem a "nekifeszülésben" kellene elpazarolniuk, hanem az 1948. május 14. óta létező régi-új, saját zsidó nemzetállamuk, saját zsidó közösségük építésére kellene fordítaniuk.
Tehát a magyarországi zsidó értelmiségnek, Erec Jiszráélbe, a szuverén zsidó nemzetállamba kell visszavágyódnia és nem a magyarországi "galutba", a kényszerű és rossz emlékű száműzetésbe, ahonnan többször is elűzték őket és jelen időkben sem népszerűek!
Ideje, hogy minden zsidó számára tudatosodjon, hogy van saját nemzetállama, ahol olyan politikát, gazdaságot kultúrát jeleníthet meg, ami csak akar és amely csak az övé.
Az a zsidó, aki feladja a CIONBA való visszatérés hitét és szándékát, az a zsidó nemzeti identitását adja fel.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4611798711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vázsonyi J. 2017.05.03. 20:11:39

Tisztelt Uram --
Nem értem, hogy mire buzdítja itt a zsidó (származású) olvasót. Nyilván nem arra, hogy Izraelbe menjen és ott telepedjen le, vagy ilyesmi. Viszont nagyon is világos, hogy az itteni („öntudatos”) zsidók nem a magyar kormányt ismerik el, mint legitim törvényhozó hatalmat, mint amely irányt mutató legalábbis a külső ténykedésükhöz (amihez azt hiszem megvan minden joguk, mint mindenkinek, aki itt él, tekintve a korrupt és feldúlt környezetet, amelynek az létét köszönheti), hanem éppen a „zsidó nemzetállam” kormányát (!), amely, amint ön sugallni látszik, valamilyen jogfolytonosságban kellene, hogy legyen az ókori zsidó „állammal”. Teljesen eltekintve a zsidó tömegek vér szerinti leszármazásának rendkívüli problematikusságától, -- ez a „jogfolytonosság” több, mint kérdéses,-- mivel maga a „nemzetállam” fogalma, különösen a „demokratikus nemzetállam” fogalma csak a zsurnalizmus szintjén tud boldogulni, minden egyéb, valamivel reálisabb körben, minden értelmet nélkülöző valami.
Még egyszer: mi az amire buzdít itt? Talán hogy öntudatos zsidó emberek innen Magyarországról szolgálják „Izrael zsidó demokratikus nemzetállamát”?
süti beállítások módosítása