HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

A nemzet NEM nyelvében él!

2019.05.29. 10:21 de Karatna

NAIV ÉRTELMEZÉS ÉS VALÓSÁG!

Érzelemtől áthatva, patetikus hangon nyilatkozzák ki; „Nyelvében él a nemzet!”

Nyelvében?  A FENÉT!

Hát akkor miben él?

Etnogenezisében, etnikai eredetközösségében, történelmi sorsközösségében és mindezek által képzett szellemi és anyagi kultúrájában, nemzeti szellemében.

MIÉRT?

Aki szorgalmas az megtanulhat magyarul. Az évszázadok során betelepedett idegen etnikumok is megtanultak magyarul. A pár évtizedekkel ezelőtt ide betelepedett idegenek is, így vagy úgy megtanulták ezt a rendkívül érdekes és egyedülálló agglutináló igen logikus  nyelvet, a magyart. Leszármazottaik már tökéletesen fogják beszélni a magyart esetleg, megmagyarosítják vezetékneveiket, vagy magyar települések, helységek jó hangzású nevét  veszik fel vezetéknév gyanánt és beintegrálódnak a magyar társadalomba. De ettől még nem lesznek magyarok, csupán magyarul (is) beszélő, magyar állampolgári jogállású országlakók!

Olyanok, akik szemlélgetik a nemzeti szellemet, esetleg kóstolgatják, de lelkük számára ezek mindig idegen ízek maradnak, mert eredetközösségük, amelyből származnak, egészen más történelmi gyökerekkel bír. Őseik és hőseik is mások. Viszont ők is nemzet lantjának húrjai! De más hangot adnak és  egészen másképpen kell rajtuk játszani. Behangolni, lefogni, pengetni. Mert hajlamosak arra, hogy hamis hangokat hallassanak! Különösen, akkor, ha  a magyar fül számára igazi magyar dallamokat, akar pengetni a nemzet. Hiszen a társadalmi béke záloga, ha az etnikum, az országot benépesítő emberek sokasága, egyben etnikai eredetközösség és történelmi sorsközösség is!

A társadalom finom hajszálrepedéseit, törésvonalait mindig ezen a területen kell keresni és lehet meg találni, ez egyén és a családok szintjén is! A magyar közélet szereplőit MINDIG A FENTI SZEMPONTOK SZERINT TEGYÜK GÓRCSŐ ALÁ!

Szólj hozzá!

Címkék: nemzet attila nacionalizmus bodó destrukció hazugságok karatnai turanizmus dekaratna bodo Bodó de Karatna genealógia etnicídium-a-magyarság.ellen Liberálfasizmus de Karatna Karatnai és altorjai Bodó Karatnai Bodó Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7614867742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása