HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

VITA EGY "LIBERÁLIS" ORSZÁGLAKÓVAL.

2010.11.05. 23:46 de Karatna

 

IME EGY "LIBERÁLIS" ORSZÁGLAKÓ

VÉLEMÉNYE A MAGYARSÁGRÓL!

 

"Az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a nacionalizmus, a sovinizmus, a kisebbségi komplexusból táplálkozó felsőbbrendűségi érzés az általános magyar közgondolkozás természetes jellemzője. Olyan általános, hogy ezt Magyarországon nevezhetjük normálisnak - normális, azaz ahogy a többség csinálja. A többség nagy része nincs is tudatában, hogy ő így gondolkodik, mélyen beivódott reakciók ezek, ami annak köszönhető, hogy a téma mindig a szőnyeg alá lett söpörve. Soha nem vált felvilágosító céllal a közbeszéd tárgyává, soha nem magyarázták el értelmesen az átlag magyarnak, hogy valójában szélsőséges nézetek bújnak meg az ő világképében. A trianoni frusztráció és a többi nem lett kezelve. Ami most történik, az csak annyi, hogy éppen kibukik a felszínre, ami eddig alatta volt. Nem lett több képviselője ennek a világnézetnek, csak a körülmények most láthatóbbá teszik. Politikai erők lovagolják meg, a populista politikák nagyot kaszálhatnak a gyűlölet szításával. Megnevezni ki az idegen, felelőssé tenni mindenért, egyúttal megszabadulni saját felelősségünktől.
Ezzel szemben Németországban nagyon komoly diskurzusok folynak/folytak a múlt értelmezésével, megértésével, a következtetések levonásával kapcsolatban. Ott nem seprik szőnyeg alá ezeket a problémákat, hogy azok továbbélve és megerősödve törjenek egyszer csak a felszínre. Ezért ott a többség számára nem szalonképes ez a világnézet".


KÉRDÉSEIM!

I.

MULTIKULTI, IDEGENGYŰLÖLET, avagy mi ez az egész zsidó szemmel?

A zsidóság saját etnoszának védelméről szóló törvényeit szigorú micváiban rögzítette, amelyek még most is érvényben vannak. Pl.:
"A zsidó és nem zsidó között kötött házasság a zsidó törvény szerint nem bír összekötő erővel, és a vallás szempontjából nem tekinthető érvényesnek, akkor sem, ha száz rabbi áldotta meg."
A zsidóság egyik legnagyobb prófétája Jirmijahu is intőn emeli fel szavát az ellen, hogy a zsidó nép külső népekkel házasságot ne kössön és ezáltal fokozatosan ne asszimilálódjon, hanem ehelyett az "együtt, de külön-külön" receptjét írja elő, mint az egyetlen lehetséges módot arra, hogy a zsidó nép és zsidó lét fennmaradjon. Ezt a zsidóság a vallási törvényei nyomán szigorúan évezredekig be is tartotta, ezért is tudott annyi archaikus, egykori nagy múltú népet a jelen időkig túlélni és annyi megpróbáltatáson felülemelkedni. 
Ezért is teljesen hiteltelen, ha egy zsidó származású értelmiségi a multikulturalitás és a másság határtalan toleranciája mellett tör lándzsát és ezt másoknak, mint követendő világnézetet ajánlgatja.
Mert, ahogy a mondás is tartja: "Quod sibi non vis, alteri ne feceris". "Amit magadnak nem kívánsz, olyant másnak sose tégy......vagy ne akarj!"

II.

NACIONALIZMUS, SOVINIZMUS, a kiválasztottsági komplexusból táplálkozó felsőbbrendűségi érzés .

a/ Izrael állam 92 százaléka állami tulajdonban van (nemzeti föld). Az állami tulajdonban levő területen nincs jogosultsága nem zsidó személyeknek letelepedni, vállalkozni, vagy munkát vállalni. Zsidók ezeket a területeket nem zsidóknak hasznosításra bérbe, megművelésre nem adhatják.

b/
Izraelben letelepedési joga csak zsidó személynek van, aki azonnal állampolgárságot kap, mert visszatért az anyaföldre. Letelepedése során (attól függően, hogy melyik országból érkezik) pénzügyi kedvezmények, letelepedési segély illeti meg.

c/ Izraeli törvények értelmében egy személy akkor tekintendő zsidónak, ha anyja, nagyanyja, dédanyja, vagy ükanyja zsidó volt. Továbbá az, aki betért a zsidóságba.

d/ Izrael állam olyan személyeké, akik az izraeli hatóságok meghatározása szerint " zsidók", függetlenül attól, hogy hol laknak. Egyedül, kizárólag csakis egyedül övék Izrael. Aki nem zsidó, az hivatalosan nem részese, csupán lakója Izraelnek. Ez a jogállása csak akkor változik, ha megtérnek a zsidó hitre.

stb......stb....stb.

ÖSSZEFOGLALÓ!


Erec Jiszraelben nacionalista kormányzat van.
Izráél külügyminisztere AVIGDOR LIEBERMAN az ultranacionalista: Jisra'el Beitenu

( Izrael a mi házunk) nevü párt vezetője!

KÉRDÉS!

Van-e joga a zsidóságnak a "az idegengyűlölet, a nacionalizmus, a sovinizmus, a kiválasztottsági komplexusból táplálkozó felsőbbrendűségi érzéshez" ?


Ha demokratikusan így dönt, miért ne lenne joga ehhez!

Hiszen, ahogy a bölcs zsidó filozófus Baruch Spinoza mondotta 1675 körül " Szabad ország, ahol azt gondolok, amit akarok és azt mondom, amit gondoltam".

KEDVES VITÁZÓ!

Izrael is szabad ország, ott az emberek azt gondolják, hogy kedvelik BIBIT (Netánjáhut) és Liebermant és az Ő politikájukat.

IGAZUK VAN!


Magyarország is szabad ország!I

Itt meg az emberek azt gondolják, hogy kedvelik ORBÁN VIKTORT és VONA GÁBORT és az Ő politikájukat és azt a nemzeti érdekeket megjelenítő Parlamentet, amelybe a nemzeti erők elsöprő többségbe kerültek.
MEGJEGYZEM NAGYON ÖRVENDETESEN!

MI a gond KÉRDEZEM?

A zsidó is legjobban saját nemzetét és a magyar is legjobban saját magyarságát kedveli.


Ebben a megközelítésben a magyart miért kellene nacionalistábbnak, sovinisztábbnak, stb. tartani, mint a zsidót? Különösen akkor, ha a magyarság még a határmezsgyéjére sem lépett annak az önfeledt nemzetszeretetnek önbecsülésnek, amit egy izraeli zsidó érez zsidóként saját hazájában. Elvégre ez a "lángoló" kulturális, vallási, etnikai önbecsülés nem ellenkezik sem az emberiséggel, sem a haladással, sem a liberalizmussal. Hiszen a kulturális, vallási és etnikai mibenlét az emberiség individualizmusa, és ha ez minél öntudatosabb, fejlettebb és sajátosabb színű, annál több értéket teremt a köznek.
Ha valami viszont nem tetszik Magyarországon, akkor vannak repülőjáratok a levantei partok felé! Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a járatok, onnantól idáig sokkal forgalmasabbak, mint visszafelé.


Nos ezen tessen elgondolkodni és utána szidalmazni a magyart!

 

 

 

6 komment

Címkék: magyar nemzet magyarság cionizmus nacionalizmus bodó kastl karatnai karatna kirchsteuer dekaratna

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr152426938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.11.07. 18:12:14

Összekevered a Magyarországon élő nyugatias zsidót az izraeli jiddis zsidóval. Előbbinél maga az izraelita vallás adja meg a zsidóság érzését, ezért ő egyben elszenvedője a nyugat-európai zsidókkal szembeni ellenszenvnek, míg a főleg orosz területekről származó jiddis zsidókat az orosz nép tiltotta az asszimilációtól, így azok valóban feltételezhetnek egy vérségi visszevezetést.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2010.11.08. 00:52:19

@Member: Nincsen "A" és "B" típusú zsidó ember!
A zsidóságot senki más nem tiltja el az asszimilációtól csupán saját törvényei, amelyet micvának nevezünk, ebből pedig pontosan 613 van.
A zsidóság saját etnoszának védelméről szóló törvényeit szigorú micváiban rögzítette, amely még most is érvényben van. "A zsidó és nem zsidó között kötött házasság a zsidó törvény szerint nem bír összekötő erővel, és a vallás szempontjából nem tekinthető érvényesnek, akkor sem, ha száz rabbi áldotta meg." A zsidóság egyik legnagyobb prófétája Jirmijahu is intőn emeli fel szavát az ellen, hogy a zsidó nép külső népekkel házasságot ne kössön és ezáltal fokozatosan ne asszimilálódjon, hanem ehelyett az "együtt, de külön-külön" receptjét írja elő, mint az egyetlen lehetséges módot arra, hogy a zsidó nép és zsidó lét fennmaradjon. Ezt a zsidóság a vallási törvényei nyomán szigorúan évezredekig be is tartotta, ezért is tudott annyi archaikus, egykori nagy múltú népet a jelen időkig túlélni és annyi megpróbáltatáson felülemelkedni. Ezért is teljesen hiteltelen, ha egy zsidó származású értelmiségi a multikulturalitás és a másság határtalan toleranciája mellett tör lándzsát és ezt másoknak, mint követendő világnézetet ajánlgatja. Mert, ahogy a mondás is tartja: "Quod sibi non vis, alteri ne feceris". "Amit magadnak nem kívánsz, olyant másnak sose tégy......vagy ne akarj!"

MÉG EGYSZER! Nincsen olyan, hogy " nyugatias zsidó"
Mert, ahogy azt a TÓRA írja " aki a törvényt megváltoztatja, az magát az Örökkévalót tagadja meg"
A zsidóság, mint etnosz, mint vallás,mint szociokultúra és sorsközösség értelmezhetetlen az Isten az Örökkévaló, Elohin nélkül!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.11.08. 17:57:22

Elfelejted azt, hogy nem minden zsidó bigott vallásos. Egyetemi éveim alatt három személlyel találkoztam, egyik sem bankárnak/ügyvédnek tanult, és csak egyikük hordott kipát.
Azért érdekelne, hány zsidó véleményét kérted ki azzal kapcsolatban, hogy mit gondol a vegyesházasságokról, vagy esetleg elítéli-e a gázai övezet fallal körülvételét (aminél keményebb már csak a kiirtás, mint előítéleti forma). A zsidóság nem egy kollektív tudatot lélegző entitás, mint a Zergek a StarCraft-ban.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2010.11.09. 10:39:47

@Member: Legjobb barátom egy szefárd 8szefardin)rabbi, egy ősi zsidó családból, talán Benjamin törzséig visszavezethetően!. Amit a zsidóságról leírtál az teljesen hamis! A zsidóság és a liberalizmus teljesen antagonista fogalom, Hiszen a judaizmus kora óta a zsidóság nem más , mint alapvetően törvény vallás, hiszen a diaszpórában a törzsi leszármazásnak nem lehetett prioritása. Viszont az a halachikus követelmény fennmaradt mely szerint zsidó az, akinek, anyja, nagyanyja , tehát anyai vonala zsidó. Akin fiu létére a nyolcadik napig a MOHEL Brit Milahot hajtott végre és, az aki 14 éves koráig részese a BÁRMICVÁNAK és a MINJÁNBAN felolvassa az első Tóra részletet. Az anyai leszármazás igen bölcs természettudományi ( mitokondriális, celluláris öröklésmenet) és szociológiai megközelítés, jobban mondva igény, hiszen az elsődleges szocializáció helye a család és ebben kiemelkedik az anya személye! Aki a zsidóság reformálásáról beszél, az ostobaságot beszél. A zsidóság monolitikus jellegével, a tradíciókhoz való, akár kicsinyes ragaszkodással tudott dacolni az évezredek történelmi viharaival. Az a gond, hogy a zsidóságot leginkább az asszimiláció, az anarchikus liberalizáció, modernizáció és a konjunktúra zsidóság fenyegeti és egy rakás nagypofájú, arrogáns a zsidóság pajzsa mögé bújó mű zsidó. Ez ugyanolyan ártalmas a zsidóságnak, mint a magyarságnak a saját basztard vegytisztítású, ingatag mű magyarjai!

Üdvözöllek!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.15. 16:30:43

@de Karatna: kik ma a műmagyarok?
koknrétan?

és miért ide blogolsz?
nekünk nagyobb az olvasottságunk. miért nem csatlakozol hozzánk?

E.Katolnai 2010.11.18. 16:16:23

Cikkeddel teljesen egyetértve, üdv katolnai
süti beállítások módosítása