HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

A magyar eladósodás története, a Rásák és az IMF kora!

2010.10.25. 16:05 de Karatna

Szómagyarázat; Rásá ( héber) rossz, gonosz embert jelent, olyant, aki meggondolatlanságból embertársának rosszat tesz.

A magyarországi ellenzéknek már évekkel a rendszerváltozás előtt több szekértábora volt, ezért meg kell nevezni azt az ellenzéki kört, amelyet különös felelősség terhel azért a kilátástalannak tűnő helyzetért, amelyben a jelenlegi magyar gazdaság "dagonyázni" kénytelen.

Bizonyára lesznek olyanok, akik azt mondják a dagonyázás nem is olyan rossz dolog. Valóban kellemes elfoglaltságnak tűnik a disznók számára, de nem a magyar nemzet számára, amely ebben a dagonyában napi szintű iszapbirkózást folytat. Az adósság szorításából csupán a dagonya iszapos síkossága miatt tud egyre másra kicsúszni.

Ebben a tragikomikus helyzetben, ott áll száraz lábbal a parton és még most is nagyképűen tanácsokat osztogat, meg "Orbánozik és sopánkodik és hecceli a nyugati sajtót" az egykori Szabad Kezdeményezések Hálózatából verbuválódott magyar liberális ellenzék SZDSZ néven hírhedté vált egykori kormányzati tényező, látszatra szétszéledt csapata. Még most is Ők, akik a " tutit" megmondják! Pedig az Ő " tutijuk" egy fabatkát sem ér!

"A múltat végképp eltörölni Rabszolga-had indulj velünk!"(Internacionálé)

1978-1980 között a hazai külgazdasági hiány jelentősen megnövekedett. Az akkori politikai vezetés hitelek felvételével próbált egyensúlyt teremteni. (Megyessy Peter ekkor - elmondása szerint- játszotta a James Bond, illetve a 007 ügynök szerepét, miközben valójában 209-es ként tartották nyilván a III/III-as ügyosztályon és az azt felügyelő KGB-s rezidentúrán) Ekkor kezdődtek el a csatlakozási tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal. Az oroszok mindenről tudtak, mivel nélkülük semmit nem lehetett tenni a keleti blokkban. Azzal, hogy hazánkat beléptették egy nemzetközi pénzügyi rendszerbe, a Nemzetközi Valutaalap úgynevezett készenléti vagy kisegítő hiteleket nyújthatott Magyarországnak.

Az IMF határozta meg azokat a feltételeket, amelyekhez ezen hitelek nyújtását kötötte. Lényegében az IMF irányította ezen országok gazdaságpolitikáját. Belépésünktől kezdve a hazai-gazdasági pénzügyi folyamatok irányítását csak az IMF szigorú ellenőrzésével lehet megvalósítani. Az IMF-nek elsősorban adósságbehajtó szerepe van, hitelt csak akkor ad, ha elkerülhetetlen. Az IMF csatlakozás nagy terve Fekete János névéhez köthető. (Fekete János és Horn Gyula befolyása úgy erősödött a magyar politikai és gazdasági életben, ahogyan Kádár János és csapatáé gyengült) Következménye az lett, hogy a magyar gazdaság iszonyatos adósságcsapdába került, amelyből szinte lehetetlen mind a mai napig kilépni. Az 1983-as csatlakozástól 1990-re már több, mint 20 milliárd dollár lett az ország adóssága. Azokban az időkben hatalmas mennyiségű erőforrás áramlott ki az országból, amely a rendszerváltozás után tovább folytatódott, miközben az adósság nemhogy csökkent, hanem drasztikusan növekedett. A nemzetközi pénzügyi hatalomnak óriási érdeke fűződött ehhez, mert ezáltal hatalmas erőforrásokat és tőke erőforrásokat tudtak kivonni az országból. Egészen biztos, hogy az 1990 előtti időkben az oroszokhoz is került a pénzből, de azt nem lehetett megmondani, hogy ez mekkora érték volt.

A hitelek igen komoly része be sem jött az országba. Az sem igaz, hogy Magyarország lakosai felélték az átmeneti hiteleket. Ezek a hitelek jórészt az (MSZMP) akkori elit zsebeibe vándoroltak. A magyar kormánynak minden évben 1998-ig jelentést kellett készíteni a gazdaság állapotáról, ezzel kiszolgáltatták az országot. A belépés pillanatától nem lehettek önálló gazdasági törekvései az országnak, csak akkor, ha az IMF által meghatározottakat teljesíthette. Ugyanis ez volt a feltétele annak, hogy további hiteleket kapjunk, ami viszont azt jelentette, hogy újabb és újabb pénzek nem a gazdaság élénkítésére, hanem a kamatok törlesztésére mentek el, miáltal soha nem csökkent a tényleges adósság.

1990 elején a magyar államadósság már mintegy 22 milliárd dollár volt. (Ma 135 milliárd dollár.)

Személy szerint kik ezért a felelősök ?

A hitelfelvételeket milyen kormányzati döntések előzték meg?

Miután az MSZMP által irányított Magyarországon 22 milliárd dollár államadósságot halmoztak föl, 1990-ben a "rendszerváltás" után Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát, pontosan 22 milliárd dollárt.

Mit kértek cserébe?

"Mindössze" a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)

Antall József ezt nem vállalta ! Tehát maradt az IMF!

Az IMF nagyon szigorú előírásokat fogalmazott meg, vagyis ha Magyarország hitelt akart felvenni, akkor folytatnia kellett azt a törvénytelen utat, amit a spontán privatizáció indított el, majd az állami vagyon teljes széthordásával tetőződött be.

Most megint tekintsünk vissza! "Ahol a dolgok összeérnek és átjárhatóvá válnak" Olvassuk együtt, hogy mit írt a liberális ellenzék "Szabad Kezdeményezések Hálózata ", a későbbi SZDSZ, 1988-ban a "BESZELŐ" c. szamizdat 23. száma, 46. oldalán. Idézet: "Magyarország nemzetközi pénzügyi helyzetének jövője a magyar politikai vezetők tisztánlátásán múlik. A legtöbb magyar politikus még nem értette meg, hogy az ország jobban járna, ha engednének az IMF követeléseinek, és alapos gazdasági átalakulást hajtanának végre. "

1970-1987 között az ország nettó adósságállománya a minimális 0,5 milliárd dollárról 13,7 milliárdra nőtt. Ugyanekkor 1980 és 1995 között ez több mint nyolcszorosára nőtt. A bruttó adósságállomány elérte a 35 milliárd dollárt. Eközben az 1980-ig felvett adósságállomány többszörösét, 1995-ig mint egy tízszeresét fizette vissza az ország.

Emlékezzünk csak, mit írtak a "Beszélőben" ?

"A legtöbb magyar politikus még nem értette meg, hogy az ország jobban járna, ha engednének az IMF követeléseinek, és alapos gazdasági átalakulást hajtanának végre."

Ki járt jól? ( nézzenek körül!)

Az IMF valamint a Világbank két olyan szervezet, amely Magyarországnak nemhogy a jólétét nem segítette elő, hanem annak tönkretételében játszott kiemelkedő szerepet.

"A gazdagoknak kedve-kénye erőnkből szívja ki a vért, csaló az államok törvénye, mert minden bajt szegényre mért. " (Internacionálé)

Az ország problémáit már a rendszerváltás előtt az IMF nélkül is meg lehetett volna oldani! Például úgy, ha nem visznek ki a szovjet piacra a tényleges érték töredékéért hatalmas mennyiségű erőforrásokat. Vagy az ideiglenesen itt állomásozó szovjet hadsereg nem használhatott és kaphatott volna meg mindent szinte ingyen. Magyarországot fel lehetett volna virágoztatni, mégpedig úgy, hogy ehhez nem kellett volna alacsony szinten tartani a béreket. Ilyen értelemben az akkori hatalom képviselői és mai leszármazottjai feláldozták az országot és ma is ennek nyögjük a terhét.

A rendszerváltásnál serénykedő marxizmus gazdasági tanain nevelkedett liberális SZDSZ közeli közgazdászaink nem hallották meg Thomas Jefferson intő szavát, aki azt üzente az embereknek;

"Őszintén hiszem, hogy a banki intézmények sokkal veszélyesebbek szabadságunkra, mint a zsoldoshadseregek"

Megoldás még mindig van!

A gazdasági és pénzügyi területen teljes nagytakarítást kellene végezni. Még véghez lehetne vinni a privatizáció teljes újravizsgálását. Természetesen most már sokkal nehezebb, mint a kilencvenes évek elején.

Az a különös helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall József nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak, napjainkra mégis idegen kézbe került. (ezért minimum vagyonelkobzás és maximális börtön járna a felelősöknek)

2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra!

Ennek a felfoghatatlanul hatalmas összegnek nincsen meg a magyarországi értékképző bázisa! De ezt már jóval korábban tudták, a magukat közgazdasági tudományokban tudósoknak tartó szélhámos liberális közgazdászok is! De akkor miért voltak ezen gazdaság és pénzügyi folyamatok hajtómotorjai? Hiszen már az 1980-as évek közepétől tudni lehetett a világgazdasági folyamatok alakulását, (az erőforrások beszűkülését, a termelő beruházások Ázsiába való koncentrálásának tendenciáját, stb.), ezzel összefüggésben Magyarország várható lehetőségeit.

A liberális közgazdászok rossz, helytelen diagnózist és prognózist adtak a folyamatokról és az eseményeket is ezek szerint kezelték, magyarázták és hajszolták a magyar gazdaságot a "halál" a kilátástalanság állapotába. Ha ezt egy orvos teszi az bűncselekmény, ha egy közgazdász, pénzügyi szakértő, akkor tévedés?

Ne higgyünk nekik!

Pontosan tudták a következményeket!

Miért?

"Kínlódás most a munka bére, de már ebből elég, elég! Szerszámot hát az úri kézbe s ide a jognak a felét! " (Internacionálé)

Itt van példának okáért egy általuk közelmúltban alkalmazott trükk! A multinacionális komprádor pénz oligarchia és azok lakájai a devizakölcsönök felvételével, illetve annak reklámozásával, meggyőzéssel, hitegetéssel rászedték az embereket. Miközben propaganda gépezetüket olajozták, átmenetileg irreálisan magason tartották a forintot árfolyamát. A hiszékeny emberek tömegeit szédítették meg. Közben a hitelbrókerek kihelyezték a devizakölcsönöket. Miután az előirányzott deviza tömeg kikerült, azonnal kidurrantották a forint léggömbjét. A lufi gyorsan elszállt. Ide-oda cikázott, majd földre esett. A zuhanást a világgazdaság pénzügyi folyamatai még szánalmasabbá tették. Ezek a folyamatokat már jóval az események bekövetkezte előtt prognosztizálni lehetett, Illetve kellett volna! De a levantei pénzügyi mágusoknak ez nem állt érdekükben! A tonna számra kiosztott pénznek nevezett papírcsomók mögé, csak ezáltal és ebben a folyamatban kerülhetett valóságos érték. A bedőlő hitelek által pedig két bőrt is le lehetett nyúzni. Az egyiket az adósról, a másikat a közhangulattól rettegő politikáról. Egyszerre vált zsarolhatóvá, az ilyen módon eladósított (beetetett) polgár és az egyébként is óriási adósságcsapdában vergődő állam is.

A pénzoligarchák összezártak, mint a ragacsos nyálú húsevő növények levelei, hogy emésztőnedveikkel felszívják Magyarország még megemészthető javait. Jelenleg is nyugodtan emésztenek, hiszen minden kilométerkőnél ott vannak lakájaik, rezidenseik és a velük kollaborálók. Ott vannak, ott bizony, akiket a baloldalról és a liberális hasadékokból magának összeverbuvált és céljai szolgálatára kitaníttatott. Most ott lihegnek, csaholnak, hátha jut nekik is a koncból.

Mit lehet üzenni nekik?

Azt, hogy ne örüljetek előre, mert a szájuk, ahogy felfelé, úgy lefelé is görbülhet majd.

Ja! .. és Simort miért védik?

Mert ö az egyik pénzügyi helytartójuk, akinek annak idején Fekete János volt a mentora és talán kínévezője is. Simor a globális pénzoligarchia magyarországi defterdárja, mint egykoron vala az Ottomán időkben!

"A tőke még a húsunk marja, de már a gyáva had remeg – kelőben már a munka napja s ragyogni fog a föld felett" (Internacionálé)

Villám leltár !

1988-ra Magyarország a KGST második legeladósodottabb országa volt.

Mi történt húsz év elmúltával?

Fekete Jánost az MSZP- SZDSZ kormány a Köztársasági Érdemrenddel tüntette ki.

2008- ra Magyarország a EU legeladósodottabb országává vált. Eközben a liberális ellenzék, SZDSZ néven a legutolsó pillanatig a Magyar Köztársaság kormányzati tényezője maradt. Majd váratlanul ellenzéki szerepet öltött, -- tekintettel arra, hogy az IMF a hitelek megadását ellenzéki támogatáshoz kötötte--.

Na most üljünk még egy darabig és gondolkodjunk! (az itt a piros, hol a piros szerencse játéknak nevezett szélhámosságban is van mindig beetető személy, személyek.

Találjuk ki kik ezek!

A pénzváltók üzenete; "…. Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete........" Állapította meg a közelmúltban az Európai Bizottság , a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (taps...). "(…..)

Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne. "A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka."

Akkor most nézzük!

A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (tekintsünk el a pár tízed százalékos ingadozástól)

A fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-ka ezáltal 255 milliárd forinttal egyenlő.

Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG. Tehát 1352 milliárd forintot.

A második hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.

Kérdés!

Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány.

Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. De hol van ez a pénz?

Ez a pénz a KAMAT !!!!!,

Az a kamat, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizetünk! 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár.

Hogy azt érzékeltessem ez mennyi pénz, álljon itt néhány példa: 2321 milliárd forint az öt darab teljes és felépített 4-es METRO,

vagy a 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj, * vagy a teljes jelenleg már meglevő magyar autópályák felépítésének költsége,

vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány, vagy 150 darab Grippen vadászgép, ( a térség katonai mini nagyhatalma lennénk)

vagy 2321 darab Combino villamos, ( a térség legkényelmesebb és legtisztább fővárosa kennénk)

vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz (ehhez nem tudok mit hozzá tenni) vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232000 forint.

 

Tehát igen tisztelt honfitársaim nnyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.

Mit is mondott Abraham Lincoln?

"A pénzhatalom békeidőben harácsol, balsors idején padig ellenünk ármánykodik. Sokkal despotikusabb, mint a monarchiák, sokkal szemtelenebb, mint a zsarnokság és sokkal önzőbb, mint a bürokrácia" (Milyen igaza volt!)

Kedves pártállástól független magyarországi barátaim!

Ezt nevezik a XXI. századi kamatrabszolgaságnak, ha akarjuk akkor marxi, ha akarjuk, akkor " egyszerű Lehel csarnoki " megközelítéssel, de a lényeg nem változik. Itt mindenki - az összes párt jobbról balra, az égtájak minden irányában- szép lehet, de okos az nem!

Mi a megoldás?

Nem tudom, mert ha tudnám, akkor írásomnak is más címet adtam volna!

De álljunk meg egy pillanatra, valami eszembe jutott. Talán mégis tudom! Talán van megoldás! Ugyanis a zsidóság 613 törvényében (halacha) szerepel, hogy hét évente, azaz a hetedik sabbati esztendőben el kell engedni az adós tartozását! Hiszen az adósság egy idő múltán adósságot szül, ez pedig megbénítja az egyént, a családot, a társadalmat és magát a hitelező is maga alá temeti! A zsidóság törvényeit ezer évek tették próbára, csupán alkalmazni kellene. Ha hittől eltávolodott zsidó származású pénzügyi oligarchák leírnák az államok és egyének adósságát, ez olyan hatalmas világgazdasági prosperitást, teljes megújulást eredményezne, amely újabb gazdagság forrása lehetne és nem csupán az emberiségnek, de az Örökkévalónak is tetsző lenne De, ahogy azt a nagy próféta Jesájá is megmondotta, a zsidóság fele intézett dorgáló szavai által "Rombolóid, pusztítóid közületek valók..".(Pszát) A zsidóság egy része a "Dirsut" sem veszi figyelembe, mert talán nem is tud róla, hiszen mesümeddé, hitehagyottá vált. Jeremiás az Örökkévaló szavával inti a zsidóságot, hogy "keressétek a város, ország jólétét, ahol laktok, és munkálkodjatok javára!". Az a pénzügyi politika, amelyet jelen idők zsidó származású pénzügyi körei folytatnak, mindenről szól csak nem a fentiekről. De reméljük megvilágosodnak

Azért fel a fejjel!

Eddig elmúlt ezer év, ezután is el fog múlni!

Mert "a kő meg marad, mert a kő mindig marad.." (Wass Albert)

Ezt a követ pedig mi magyarok nem a fejünk helyett, hanem a zsebünkben hordjuk!

No de ne feledkezzünk meg a "baloldal" indulójáról se!

"Ez a harc lesz a végső csak összefogni hát! és nemzetközivé lesz holnapra a világ!"(Internacionálé)

Utóirat: Sokat tanultam gyermekkoromban az akkori Dohány utcai zöldségestöl, aki befőzés idején olcsóbban adta a gyümölcsöt, mint bárki más a környéken. Ezért többet is vittek tőle. Nagyobb volt a forgalma. Nekem mindig adott valami finomságot. Amikor egyszer megkérdeztem, hogy miért ilyen rendes, azt válaszolta, hogy azért, hogy ha megnövök emlékezzek rá és az unokáim is majd az Ő unokáihoz járjanak vásárolni, no meg egyébként is kedvel. Nos az ilyenek, mint ez a Dohány utcai zöldséges kihaltak. Kihaltak különösen a pénzügyi világban, meg a tisztesség területén!

Szólj hozzá!

Címkék: de nacionalizmus zsidók bolsevik sma karatnai karatna turanizmus dekaratna defenzív bodo rásá isráel mesümed

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr602397708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása