HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

Kereszténység gondjai és a 21. század.

2016.10.12. 15:17 de Karatna

2013. május 22., 15:54

HEGEL "a történelmi judaizmus végpontjának azt tartotta, amikor a judaizmusból kisarjadó kereszténység az egész izraelita monoteizmust világvallássá tette és ez mindenki számára hozzáférhetővé vált."
Hogy is mondjuk?
Mi az igazi keresztény hit egyedüli üdvözítő hiteles forrása?
VÁLASZ!
A Biblia.
Mi is a Biblia?
A Biblia a Tanakh!
Mi a Tanakh?
Héber Biblia, vagyis
Az Ószövetség.
A zsidó kánon szerinti három részből áll
– a Tóra (Törvény),
-Neviim (Próféták) és
-Ketuvim (Iratok)

Ebbe az eszmerendszerbe Európa más kultúrájú népei vagy jó szándékkal merítkezett bele vagy akaratuk ellenére belefojtották őket.
Talán itt kellene keresni a probléma gyökerét!

A zsidóságot a judaizmus kemény belső világa konzerválta és megmentette a széteséstől, a „MI ZSIDÓK" tudatának eltűnésétől.
Míg a zsidóság leszármazási kérdés is, méghozzá maternális vonalon.
(Ennek meg vannak a biológiai és szociológiai magyarázatai!)
Addig a judaizmus sarjhajtása a kereszténység csupán hit kérdés minden nemű etnikai tartalom és leszármazás nélkül!

A zsidósággal ellentétben (többek között) a magyarságot idegen etnikumú papok fosztották meg eredeti archeo-kulturális gyökereitől, eredeti szellemi és részben tárgyi kultúrájától és kényszerítették a katolicizmusra.
A zsidóságnak volt zsidó Mose ben Maimonja, meg zsidó Judás Makkabeusa és a saját héber kultúrát konzerváló Sulchan Aruchja (zsidó erkölcsi kódexe). Ameddig a zsidóság történetére és a zsidó mibenlétre a zsidóság saját törvényei és papjai, majd tanítói ügyeltek, addig a magyaroknál a törvényeket nem magyar, hanem idegen érdekeknek megfelelően hozták meg. A katolikus egyház pedig nem a magyar nép szellemiséget erősítette, hanem éppen fordítva.
A keresztény egyházak működésének középpontjában, nem a magyar nemzeti tudat, az eredeti nemzeti kultúra megerősítése állt, hanem az, hogy buzgó nyugodt természetű multikulturális híveket neveljen, akiknek a nemzeti identitástudata, majd "a keresztényi szeretetben" a magasztos hitben fog feloldódni.
Ezzel szemben a zsidó vallásnak nem csak a hit képezi szerves részét, hanem a zsidó identitás, a zsidó kultúra és hagyományok, a zsidó közösségek, a zsidó tudat folyamatos megerősítése is. Ehhez a zsidó vallás és szervezetei, vallási vezetői, Rabbinátusai, minden hitéleti, spirituális módszerrel és eszközzel hozzájárulnak.

Nos ez a hatalmas nagy különbség!
Ezen hiányosságok kopogtatnak a 21. század ablakán!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4411799229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása