HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

MIÉRT KELL EMLÉKEZNÜNK ÉS EMLÉKEZTESSÜNK A NÉMET NÁCI MEGSZÁLLÁSRA?

2016.10.12. 10:59 de Karatna

2014. január 3., 23:01

MIÉRT KELL EMLÉKEZNÜNK ÉS EMLÉKEZTESSÜNK A NÉMET NÁCI MEGSZÁLLÁSRA?


Azon túlmenően, hogy megszállás utolsó pillanatáig biztonságban élő magyarországi zsidóságot, 1944 március 19-től, Magyarország német katonai és közigazgatási megszállása után kezdték deportálni. VÉGRE RÁ KELL MARADANDÓAN MUTATNI A TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEK OK ÉS OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉSEIRE.
KNAUSZ=SZOMBATHELYI Ferencre magyarosított vezérezredes a HV volt főnöke mondta (idézem)
" közvetlen környezetem, magas rangú tisztek és tábornokok, teljesen németbarátak voltak, így bizonyos mértékig ezeknek ellenőrzése alatt állottam" (Szombathelyi F. Visszaemlékezése 1945. ZRINYI KIADÓ 1990)
Itt csupán azt a kérdést kell feltenni, hogy ki volt jobb sváb, nagyobb nácibarát német, és kevésbé vagy egyáltalán nem lojális a magyar nép érdekeihez. KNAUSZ/Szombathelyi kortársa, az 1938-ban honvédelmi miniszterséget betöltő RÁTZ JENŐ is sváb volt. Olyan szenvedéllyel akarta a magyarságot a német érdekek túlfűtött gőzöséhez kötni, hogy ezért Horthy a valóban magyar nemzetiségű vezérkari tisztekkel egyetértve leváltotta. Rácz náci német aknamunkáját tovább folytatta. Német testvérei meg is ajándékozták Magyarország megszállása után 1944 március végétől miniszterelnök helyettesi tisztséggel.
Az 1944-ben vezető szerepet játszó katonák:
Nádas vezérkari ezredes= Nadler
Szávay Sándor vezérőrnagy= Szlávits
Bán Mihály vezérkari ezredes= Friebert
Németh Jenő vezérkari alezredes= Popvics
Szörényi Emil vezérkari százados= Reischl
Porzezsinszky Valér vezérkari alezredes ( nem kell magyarázat)
Darnóy Pál vezérkari százados= Danzinger
Dénes Jenö vezérkari százados= Datzauer
Dienes vkp szolgálatos örnagy = Turcsin
Radnóczy Antal vezérkari százados = Riedl
Ijjas József vezérkari százados= Freiler
Abonyi vezérkari örnagy=Nareddi
Kapitány Albin vezérkari örnagy= Kratzner
Hajdu Lajos vezérkari százados= Räsler
Rády -Péntek Artúr= Freitag

Szálasi Ferenc "nemzetvezető"= Szaljosján (különféle: szlovák, ruszin, örmény és német nemzetiségek Magyarországra telepedett "magyarságát túlkompenzáló " leszármazottja.
Sztójay Döme, rác (születési nevén Dimitrije Stojaković Versec,)

Jány Gusztáv: a magyarságot vágóhídra vezető német szívü német keverék; Édesapja Hautzinger Sándor (német és lengyel származású), a császári és királyi 76. gyalogezred korábbi őrmestere, szatócs, majd gazdálkodó Lébényben. (Fűszerüzletük, vendéglőjük volt.) Édesanyja Jány Vilma.

Itt van egy csokor azokból, akik az 1944 eseményeinek mozgatórugói voltak és a végsőkig való kitartás mellet kardoskodtak.
Magyarok voltak?
NEM!
Mi köze a magyar etnikumnak ezekhez?
Csupán annyi, hogy felmenőiket jó szándékkal feltételek nélkül befogadta, hogy utána az ivadékok a magyarság nyakába szarjanak!
Elég volt!
Elég volt ebből az évszázados liberális toleranciából a másság befogadásból! Hiszen a magyarság ebbe a rothadt másságba pusztul bele. Nem másság kell, hanem magyarság!
Idézek, a szintén német származású WERTH HENRIK egykori “magyar” vezérkari főnöktől: ”a magyarok, csak akkor tudnak nagyobb dolgokat csinálni, ha idegenek, (németek) vezetése alatt állnak”.

 

dr. Dénes Béla  zsidó orvos, a "Poale Cion", azaz a "Cion Munkásai", Marxista-cionista szervezet, üldözött és az ÁVH börtöneiben, a judeobolsevik zsidók által megkínzott elítélt,majd  internált  vezetőjének 1957. szeptemberében Tel Avivban kiadott börtönnaplójában ez olvasható: " (a német származású) Hóman Bálint volt, aki még az ÁVÓS-börtönben félholtan is azt állította, hogy nincs magyar kultúra: Magyarországon mindent a svábok és a zsidók teremtettek. Én, mint zsidó és mint cionista, csak fölháborodni és csodálkozni tudtam ezen"  (65. oldal).....  "Hóman Bálinttal rengeteget vitáztam, szellemi frissessége mindenkit meglepett. A magyar néppel szemben mindvégig gyűlöletet tanúsított. Szerinte Magyarországon a svábok teremtettek kultúrát és rendezett államot, és a magyar nép mindig csak arra való volt, hogy a fejére üssenek. ( dr. Dénes Béla itt megjegyzi) Mos először találkoztam valakivel, aki a Horthy-rendszer politikai és kulturális életének évtizedeken át egyik vezetője személyisége volt:kultuszminiszter, akadémikus, történelemtudós, és író, és mégis, a lehető legtávolabb állt a magyar néptől, azt nemcsak hogy nem ismerte, de lebecsülte, megvetette és még a börtönben is becsmérelte" (81.oldal) . (Dénes Béla. Ávós világ Magyarországon, Egy cionista orvos emlékiratai. Kossuth  Könyvkiadó 1994. ISBN  963 09 3703 4) http://www.antikvarium.hu/konyv/denes-bela-avos-vilag-magyarorszagon-121338

A gyűlölködő másik etnikum néhány értelmisége: http://i.imgur.com/hxcnB.jpg

 

A magyar népet a nemzeti tragédiába az idegenek, az idegen szívűek, az egykoron befogadottak juttatták: a Beregfy-Bergerek, a Szálasi Szaljosjánok, a Jurcsekek, a Reményi -Schnellerek és a Werthek, a Sztójay/Dimitrije Stojakovićok, majd később a Rákosi-Rosenfeldek, a Kádár Csermanek Joánok, stb. 

 

Tudomásul kell venni, hogy a harmincas évek végétől a magyarországi JOBBOLDALT és a magyar honvédség vezető beosztásait a német származású értelmiség és tiszti gárda szinte ellepte.
Kimondva kimondatlanul egy német etnocenrikus politizálás mocsarába fojtották bele az egész országot és ezzel együtt azt a magyarságot, amely egykoron ezek felmenőit, őseit jó szándékkal befogadta!
A magyarországi Volksbundisták, minden romantikus magyarbarát ömlengés helyett, egyértelműen kinyilatkoztatták, hogy HITLER győzelme esetén azokat a területeket, amelyek német nemzetiségi övezetek a Német Birodalomhoz csatoltatják. Sőt már előtte szorgalmazták, hogy ezek a német területek kerüljenek német birodalmi közigazgatási felügyelet alá és kerüljenek ki a magyarok felügyelete alól. IDÉZEK SZOMBATHELYI/KNAUSZ FERENC NAPLÓJÁBÓL: Zrinyi kiadó 1990 ISBN 963327 099 5, 56. oldal és lásd még Doktori (PHD) értekezés, Kaló József, Debreceni Egyetem, BTK 2010.

"A TÁRGYALÁSOKAT KÖVETŐEN KEITEL FIGYELMÉT FELHÍVTAM a Volksbund káros tevékenységére. is és rámutattam arra, hogy a magyar ember milyen nehéz szívvel megy ki a németekkel a német győzelemért Oroszországba harcolni akkor, amidőn a hazai németség itthon ellene szervezkedik és hátbatámadására készül. A VOLKSBUND szónokai arról beszélnek, hogyha németek győznek, akkor a magyarok úgyis el lesznek intézve. felemlítettem, hogy a DEUTSCHE Zeitung - Wir rüssten zum Kampf- azaz FELKÉSZÜLÜNK A HARCRA (!) cím alatt magyarellenes cikkeket jelentetett meg... stb"

Akkor menjünk tovább!
A magyarság nyakába zúdított délvidéki vérengzéseket is a német titkosszolgálat eszelte ki, hogy a kibontakozó szerb magyar németellenes földalatti mozgalmaknak véget vessenek. A háborús bűnöket elkövető szintén német származású "Feketehalmy" CZYNDER FERENCET és német ívású társait a Horthysta katonai igazságszolgáltatás haditörvényszék elé állította. Ők becsület szavukat adták, hogy a bíróság rendelkezésére állnak, ezért nem tartoztatták le őket! (SOHA SE HIGGYÉL A NÉMETNEK -Rákóczi Ferenc-)
A Gestapo kiszöktette őket az országból és Németországban, mint SS tábornok vett részt a németek normandiai harcaiban. Majd a németek magyarországi megszállása után a nácik visszahozták Magyarországra, rehabilitáltatták és honvédelmi miniszterhelyettest csináltak belőle.
AZ ÚJABB TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS, hogy A németek a levente mozgalmakat úgy jellemzik, hogy az a Hitlerjugendnek a magyar megfelelője.
http://de.wikipedia.org/wiki/Levente_Ehrenabzeichen

Ennek a szobornak nem lehet alternatívája!
Ennek állnia kell!


Kalamajka
- Mégis huncut a német -
kuruc nóta:
https://www.youtube.com/watch?v..

Mégis huncut a német,
Hogy a fene enné meg!
A tüdejét a máját,
Minden oldalbordáját!
Ha azt mondja: "Das ist gut!"
Akkor csal meg a huncut.
Mégis huncut a német,
Hogy a fene enné meg!

Megállj német majd megbánod,
Hogy a magyart egzekválod!
Bőrödből csinálok dudát,
Azon fúvom el a nótát:
Mégis huncut a német!

(Az egész Magyarországon elterjedt - száz éven keresztül tiltott szövegű - dallam Kalotaszegen a legényestánc zenéjeként él tovább.) -- nem véletlenül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9711798589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása