HTML

Karatnai Bodó Attila blogja

Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában! Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan különösen a liberális sajtóorgánumokban egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár. Magyar az, aki - a liberális identitás választás szabadságával élve - elhatározza, hogy etnikailag magyar." A FENÉT !

Friss topikok

Linkblog

Kiáltvány a zsidókhoz, avagy főhajtás az aliyázó DÁNIEL PÉTER előtt.

2017.10.02. 09:29 de Karatna

dr. DÁNIEL PÉTER minden sorával, sőt betűjével egyetértek!


Örülök, hogy ilyen tisztességes üzenetet küldött a magyarországi zsidósághoz.
Remélem meghallják szavát!
A nagytiszteletű "Gáonnak", Naftali Krausnak és Dániel Péternek is igaza van!
Nem asszimilálódni kell a zsidóságnak, mert az úgysem sikerül., hanem a saját zsidó nemzetállamba kivándorolni és visszatérni az egykori héber ősök földjére és ott kell a saját zsidó etnikai, vallási és történelmi eredet és sorsközösségben saját zsidó államot építeni, és nem más etnikumok államában, más nemzetek szellemiségében "Volksgeistjében" frusztráltan élni és a múlton keseregni!

Egyszerűen a zsidóságnak saját zsidó nemzetállamában kell élni, ha valóban tisztességes zsidóként akar élni! Többek között azért mert a zsidóság egy olyan transznacionális etnikai, vallási és történelmi eredet és sorsközösség, amely bárhol is éljen a világban, bármennyi diaszpórában is éljen egyetlen oszthatatlan népet, nemzetet alkot. "Mi zsidók egy nép vagyunk" mondta Herzl Tivadar és Max Nordau a zsidó állam két megálmodója. A zsidó létállapotot és annak immanens lelki tartalmát talán legjobban PERETZ SMOLENSKIN, ez a neves cionista zsidó társadalomtudós, héber nyelvű író, a zsidó kultúra egyik kiemelkedő alakja fogalmazta meg, akkor, amikor Erec Jiszráél, régi-új Izrael megszületése még csupán vágyálom volt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peretz_Smolenskin http://www.ebay.com/…/Hebrew-Selected-Writings…/390602536866 IDÉZET: The Zionist Idea: Historical Analysis and Reader Arthur Hertzberg: New York 1969., 147. oldaltól folyamatosan)
(Ha valaki el akarná olvasni: http://ebookscentral.com/…/the-zionist-idea-a-historical-an…)
PERETZ SMOLENSKIN az alábbiakat mondja:
"Igen egy népet alkotunk. Egy nép voltunk kezdettől fogva.
Sohasem szűntünk meg népnek lenni, azt követően sem, hogy királyságunkat lerombolták, minket pedig elűztek földünkről. MI zsidók AZONBAN NEM OLYAN NÉP VAGYUNK, MINT A TÖBBI, amikor saját földünkön éltünk. Egységünk alapját sohasem a Szentföld alkotta, nem veszítettük el nemzetiségünket, amikor száműzetésbe kellett mennünk. Mindig is szellemi nemzet voltunk, olyan nemzet, amelynek államisága a TÓRA talaján állt....Azért alkotunk népet, mert szellemileg, gondolkodásunkban a testvériség köteléke fűz bennünket össze....."

PERETZ SMOLENSKIN kijelentése nem más, mint az önmagát becsülő nép építő nacionalizmusának epigrammája. Olyan gondolatsor, amely minden emigrációba kényszerült, diaszpórában élő etnikum számára iránytű.
Mert bizony egészséges nacionalizmus nélkül nincs hatékony nemzetépítés!
Ezt a határozott álláspontot képviselte Ze'ev Jabotinsky, זאב ז'בוטינסקי; born Vladimir Yevgenyevich Zhabotinsky , a zsidó nacionalizmus és önvédelmi mozgalom zászlóvivője, akiről Izraelben intézetet neveztek el:http://en.jabotinsky.org/ab…/jabotinsky-institute-in-israel/
Valamint a nemzeti eszme építő erejéről tett tanúbizonyságot 1919-ben Berlinben . Chaim Arlosoroff is a Zsidó Nemzetiszocialista Párt számára készített manifesztumában, amely a "zsidó nemzetiszocializmus" /Der Jüdische Volkssozialismus cím alatt jelent meg. Chaim Arlosoroff ezen művében leírta :
"A nemzeti eszme az egyetlen, amely lehetővé teszi a nemzetek közötti ligát. A kozmopolita szocializmus a bolsevizmus időleges sikere ellenére is kapitulálni kénytelen"
1948. május 14. napja a legújabb kori zsidó történelem határköve volt.
Innentől A "galut", a kényszerű hazátlanság és számkivetettség kora megszűnt,. A diaszpóra, más etnikumok nemzeti szelleméhez való alkalmazkodási kényszere egyszer és mindenkorra véget ért. Megnyílt az út a történelmi kényszer szülte transznacionális zsidóság egészséges nemzetállami léte felé, ahol a judaizmusnak már nem csupán teoretikus, politikai, hanem valóságos fizikai állami keretei vannak.
KOOK rabbi szerint, aki Izrael zsidó nemzetállam, illetve a mandátum terület első askenázi főrabbija volt a következőket mondotta; "a diaszpórában élő zsidó, ha esetleg betartja a Törvény/TORAH összes parancsát és jó és jámbor zsidónak tudja magát, DE MIVEL NEM IZRAEL FÖLDJÉN ÉL ZSIDÓSÁGA SOHASEM LEHET MAKULÁTLAN. A száműzetés nemcsak azokat a parancsokat torzítja el, amelyek közvetlenül az országhoz kötődnek, de Izrael földjén kívül eső zsidó életet is (ezt napi szinten érzékeljük, B.K.A.) A diaszpóra a teljes zsidó élet hiányát jelenti és e BAJT CSAK IZRAEL ORSZÁGA ORVOSOLHATJA! " Fejezi be értékes eszmefuttatását a főrabbi,
A Babilóniai Talmud, a Ktuboth tract. 110 /b oldalán, a Talmud egyértelműen kijelenti, hogy "a külföldön (tehát nem Izraelben /!/) lakó zsidóknak nincs Istenük".
Lucki Rebbe 1938-ban mondott, „Minden zsidó, aki Erec-Jiszraelbe megy, és minden kalapács, amely munkába lendül ott, kezdete a megváltásnak…” A zsidóknak Izraelbe kell visszavágyódniuk és nem a "galutba", a kényszerű száműzetésbe, ahonnan többször is elűzték őket és jelen időkben sem népszerűek! Abszurdum, hogy egy adott etnikum nem ősei hazájába, eredeti etno-szociokultúrájába, vallási és történelmi sorsközösségébe akar élni, hanem ott ahonnan egykoron vagy akár többször is kivetették.
A magyarországi zsidóknak is Cionból/Sionból jön ki a tanítás/Torah, és az Örökkévaló/JHWH Szava Jeruzsálemből ( Jelenések Könyve, Mik. 4,2b,) EZ PEDIG NEM MAGYARORSZÁG, NEM BUDAPEST!
A zsidó hászkálá világító csillaga Moshe Leib Lilienblum http://en.wikipedia.org/wiki/M. Az alábbiakat mondta:( The Way of Retur",in : Arthur Hertzberg: The Zionist Idea (new York 1969) és a "Let us Not Confuse the Issues", in Hertzber, 172 oldalán
"Izrelt -örökké tartó megváltással váltsa meg az Úr- EGYESÜLJÜNK, FOGJUNK ÖSSZE GYŰJTSÜK EGYBE KELET-EURÓPÁBAN SZÉTSZÓRÓDOTT TÁRSAINKAT, ÉS INDULJUNK EL ÖRVENDEZVE SAJÁT FÖLDÜNKRE. ANNAK, AKI ISTEN ÉS AZ Ő NÉPÉNEK OLDALÁN ÁLL, ÍGY KELL SZÓLNIA : CION MELLETT ÁLLOK!

Dániel Péter most a zsidóság lelkiismeretének világítótornya!

http://i.imgur.com/zr55qm9.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5811796967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása